Cégünkről

A Ventona Kft-t családi vállalkozásként alapították 1996-ban. Fő tevékenységi köreként az autóbuszos személyszállítást határozták meg.

A vállalat 10 autóbusszal és egy telephellyel indult. Rövid időn belül sikerült neves vállalatokkal (Penny Market, Schwarzmüller) személyszállítási szerződést kötni, ezt később a folyamatos fejlődésnek köszönhetően olyan cégek követték, mint az NCR vagy a Zwack Unicum. Ahogy minél több céggel sikerült szerződést kötni, úgy gyarapodott az autóbuszok száma is.

Picture

2007-ben nevet változtattunk, Ventona-Trans Kft. néven folytattuk a korábbi munkákat, az új vállalkozás átvette a korábbi Ventona Kft. üzletfeleit. 2008 októberében a Komo-Sky Kft alvállalkozójaként indította el a Tesco Global Zrt. ingyenes vásárlói járatait, ezzel a cég országos vállalattá nőtte ki magát.

2013-ban szerződést kötöttünk a Dunaharaszti Polgármesteri hivatallal a helyi járat üzemeltetéséről.

A Ventona-Trans Kft. jelenleg szerződéses és különjárati személyszállítással foglalkozik. 95 db autóbusz áll rendelkezésünkre, 132 munkatársunk nagy része autóbuszvezető. Az autóbuszok 12-100 férőhelyesek. Cégünk különböző autóbusz-típusokkal rendelkezik: Iveco, Mercedes, VW LT., Neoplan, Renault, Temsa, MAN, Volvo, Ford Transit. Járműparkunkban megtalálhatóak alacsony padlós illetve különjárati autóbuszok egyaránt.

Ahogy az autóbuszok száma és színvonala is növekedett, úgy a telephelyen a járművek javítására is egyre nagyobb hangsúlyt kellett fektetni. A teljes gépjárműparkot cégünk a saját telephelyén kialakított műszaki bázison javítja, szervizeli. A gépjárművek folyamatos szervizelése és javítása ellenére előfordulhat műszaki meghibásodás, melyet azonnal mentesítő járattal váltunk ki.